Rabbanaa aatinaa fiddun-yaa hasanah, wa fil aakhirati hasanah, wa qinaa 'adzaabannaar.

Ya Tuhan kami, berilah kepada kami kebaikan di dunia ini dan kebaikan di akhirat, serta lindungilah kami dari siksa api neraka". (QS. Al-Baqarah [2]:201)
Thursday, March 31, 2011

Geng Aboy Takde Kene Mengena Dengan Aboypunye Eh...Assalam...

kalau korang bace kosmo arini ader berite tangkapan geng curi kereta yang digelar Geng Aboy. Jom usya petikan akhbar tersebut.

SERI KEMBANGAN – Kegiatan jahat sekumpulan lima lelaki dan seorang wanita bergelar Geng Aboy yang telah mengaut keuntungan sehingga RM60,000 dengan menjual komponen kereta curi sejak awal tahun ini bertemu buku dengan ruas apabila kesemuanya ditahan baru-baru ini.

Serbuan pukul 4 petang di sebuah rumah di Taman Puncak Jalil, Seri Kembangan di sini pada 21 Mac itu dilakukan hasil risikan polis selepas menerima laporan daripada mangsa yang kehilangan kereta.

Selain itu, tindakan suspek yang mengiklankan komponen curi yang hendak dijual seperti ekzos, enjin dan alat ganti yang sentiasa mendapat permintaan di sebuah laman sesawang turut memudahkan polis mengesan kegiatan mereka.

Ketua Polis Daerah Serdang, Supritendan Abd. Razak Elias berkata, kegiatan suspek terbongkar apabila pihaknya menahan seorang lelaki di sebuah bengkel di Taman Medang, Puchong sebelum bakinya ditahan di Taman Puncak Jalil beberapa jam kemudian.

“Modus operandi suspek mengumpil kereta mangsa yang telah dikenal pasti dengan sejenis alat yang diubah suai.

“Suspek kemudian mengiklankan komponen yang telah dileraikan di sebuah laman sesawang untuk dijual. Mereka dianggarkan sudah mengaut keuntungan sebanyak RM60,000,” katanya yang turut merampas empat kereta curi jenis Mitsubishi, Proton Wira, Satria dan Perodua Kancil.

KAT SINI AKU NAK MENAFIKAN GENG ABOY BUKAN GENG aboypunye.blogspot.com ha..ha...

No comments:

Post a Comment