Rabbanaa aatinaa fiddun-yaa hasanah, wa fil aakhirati hasanah, wa qinaa 'adzaabannaar.

Ya Tuhan kami, berilah kepada kami kebaikan di dunia ini dan kebaikan di akhirat, serta lindungilah kami dari siksa api neraka". (QS. Al-Baqarah [2]:201)
Thursday, April 14, 2011

Mak Nyah Yang Lara


Mohammed Fazdil Min Bahari (fatine)

Assalam hi korang! Negara kita pernah digemparkan ngan perkahwinan sejenis antara Ian Young (rakyat britain) dan rakyat malaysia yang berbangsa melayu iaitu Fatine( bukan nama sebenar sebab nama sebenarnya ialah Mohammed Fazdil Min Bahari).Mereke telah berkahwin di satu majlis sivil di pejabat pendaftaran derby pada tahun 2009. Baru2 ini kisah hubungan mereka kecoh kembali disebabkan `rumahtangga' yang dibina atas kasih sayang yang kononnya tiada tolok bandingnya telah berantakan. `Suaminya' menuduh fatine menipunya dan meninggalkannya setelah mendapat visa dan dalam kosmo semalam plak Fatine menjelaskan yang sebenarnya `suaminya' itulah yang menyisihkannya setelah ianya mengorbankan segala2nya demi kasih sayangnya terhadap `suaminya' tindakan suaminya yang menyisihkan dan memburukkannya menyebabkan ia tawar hati untuk kembali ke pangkuan `Suaminya'. Penyudahnya mereka berdua telah tinggal berasingan dan cube meneruskan hidup memasing. Alhamdulillah...

Mmmm begitulah rentetan kisah tragis cinta mereka. Cinta yang disangkakan membawa bahagia sampai ke mati rupanya tak sampai kemana. Percayalah cinta yang dilaknat oleh Allah dan dibenci Rasulullah tidak akan mendatangkan kebahagiaan. Cinta dan kasih sayang ini hanya didorong oleh nafsu dan syaitan. Cinta ini juga akan membuat kita tergelincir dari landasan yang telah ditetapkan oleh Islam dan terus terjunam jatuh. Hubungan cinta sejenis adalah tersangat keji dan menjatuhkan martabat kemuliaan manusia. Haiwan pun pandai cari pasangan yang berlainan jantina!

Mmg kalau diikutkan rasa hati kita marah dan benci dengan apa yang telah dilakukan oleh fatine hinggakan die sendiri mengakui telah terima ugutan bunuh atas apa yang telah dilakukan. Tapi bila difikirkan dari sudut fositifnya apa yang berlaku hari ini dapat menjadi iktibar kepada kita dan untuk fatine plak mungkin Allah masih menyanyanginya sebab Allah masih nak fatine sedar dan kembali meletakkan diri ke landasan yang sebenarnye. Fatine masih mempunyai peluang untuk bertaubat. Sedarlah segera dan jgnlah terus hanyut menghayati cinta yang dilaknat Allah. Carilah kebahagiaan abadi semoga kisah fatine menjadi pengajaran bagi mereka yang menghendaki kerahmatan Allah. Insyallah...GAMBAR perkahwinan Ian Young dan Fatine pada 2009.

4 comments:

 1. leh thn gak çun gak 'fatin' tu yer..
  ekekek... kesian!!!

  ReplyDelete
 2. leh jadik pelakon anu dalam botol 2 nih..

  ReplyDelete
 3. he..he.. kalau tak tau mmg dah ingat pompuan asli(ori)dah.. Awas lelaki! Jgn tersalah pilih..

  ReplyDelete
 4. anu dalam botol 1 pun tak tgk lai.. best ke? huk..huk..

  ReplyDelete